Dramatiken i Norrbotten

Jag sitter just nu och jobbar samtidigt som jag lyssnar på direktsändningen från fullmäktige i Norrbottens läns landsting [...]

Jag sitter just nu och jobbar samtidigt som jag lyssnar på direktsändningen från fullmäktige i Norrbottens läns landsting (NLL). Jag brukar göra så. Tycker det är skönt att ha på SVT Forum eller någon webbsändning från riksdagen i bakgrunden när jag sitter på kontoret eller hemma och jobbar. Alltid snappar man upp något spännande. Och så är jag lite nördig, jag vet. Men lika spännande som det blev idag är det oftast inte.

Kent Ögren (S) har varit landstingsråd i NLL i 12 år. Idag på fullmäktige skulle man välja ordförande i landstingsstyrelsen och Ögren var det givna valet om än med liten majoritet. Mot Ögren klev Kenneth Backgård, gruppledare för Norrbottens sjukvårdsparti, fram.

Mandatfördelningen i NLL innebär att S+V+MP har 36 mandat och övriga (M, C, FP, Sjukvårdspartiet och SD) har 35 mandat tillsammans. Alltså borde Ögren klara sig. Men vad händer?! Kent Ögren förlorar med rösterna 34 mot 35! Dessutom fanns det 2 blanka röster…

Det blev uppståndelse och ständiga ajourneringar. MP och V var snabba att tala om att de minsann röstat på Ögren som man kommit överens om i majoriteten. Alltså var det två personer från det egna partiet som röstat bort Ögren genom att rösta blankt!

Nu har man bl.a. läst högt ur en ordbok om vad ajournering betyder, man har ringt SKL och frågat om man får pausa mötet och man har ringt SKL igen för att få veta skillnaden mellan ajournering och avbrytande. Däremellan har Jens Sundström (FP) varit uppe i talarstolen och kallat det hela för ”jäkla svammel” och fullmäktiges ordförande har ropat ”förbannat” när hon själv snubblat över de olika yrkandena.

NLL har nu avbrutit fullmäktigemötet. Eller om man ajournerade. Eller om det var samma sak. Ingen vet riktigt säkert.

Se i efterhand här.

Tillbaka till bloggen.

Tags: , , wennerberg Tags: , ,

wennerberg

Jag sitter just nu och jobbar samtidigt som jag lyssnar på direktsändningen från fullmäktige i Norrbottens läns landsting [...]

20141120_105154

Alla berörda myndigheter, samlade på samma dag, som ger en samlad bild av det man behöver veta om de nya direktiven – och vad som ännu inte går att veta.

Det var röda tråden i Regulatoryforum som arrangerades av Swedish Medtech och MedTech Magazine i Stockholm idag.
– Det har varit mycket bra information här i dag, att höra vad som ännu inte är beslutat eller fortfarande osäkert, är också intressant för åhörarna, säger Petter Sahlin på Technia.

hannabrodda_sv_liten

Nu är vi där igen. Kvinnor ska inte få tjäna pengar. Vad ska de med pengar till, de kan ju få av sina män när de behöver köpa något.

vibrant soundbridge

Ny hörapparat har vunnit designpriset Red dot award.
Hörselhjälpmedlet är som ett mellanting av chochleaimplantat och vanlig hörapparat.

4 Erik Hansson självtest450

De nya medicintekniska direktiven kommer att påverka innovationsprocessen, utvecklingen och införsäljningen för alla företag i medtech-branschen. Redan nu har tillämpningen skärpts.
– En del aspekter är industrin inte nöjda med, säger Erik Hansson, ansvarig tjänsteman inom EU-kommissionen.