Ny utmaning

Sedan vi hördes senast har det hänt en del. Jag har fått möjlighet att gå in som verksamhetschef [...]

Sedan vi hördes senast har det hänt en del. Jag har fått möjlighet att gå in som verksamhetschef vid en specialistvårdsenhet som heter Medicin Direkt. Det är en privat driven enhet i Östersund som i första hand arbetar med två delar; allmänmedicin respektive opererande, i synnerhet ortopedi (knän, axlar, fötter m.m.) men även allmänkirurgi, urologi etc. Tjänsterna utförs med dels egen, anställd, personal och dels s.k. kontraktspersonal. Kunderna består av en mix mellan regionen, försäkringsbolag och helt privat betalande patienter.

Det är verkligen fantastiskt roligt att få arbeta så vårdnära. Att planera operationsdagar, hantera försäkringsbolagens behov, diskutera med regionens sjukvård om gemensamma aktiviteter, möta patienter i väntrummet och inte minst få arbeta med en fantastisk personalgrupp.

Inte minst är det mycket intressant att på nära håll se vad en privat vårdgivare kan åstadkomma och följa den allt märkligare välfärdsdebatten med en ökad kunskap om vad valfrihet innebär, på riktigt. Om det lär jag återkomma…

Mitt uppdrag som verksamhetschef är på deltid, upptill mina uppdrag som konsult inom strategisk affärsutveckling och public affairs. Och jag fortsätter oförtrutet som vårddebattör såklart.

Tillbaka till bloggen.

Tags: , , Anders wennerberg Foto_Maria Adelsköld300 Tags: , ,

ragnar_sundler

Allt fler vårdas i sina hem. Vilka produkter ska användas, vilka produkter vill människor ha och vad är [...]

Anders wennerberg Foto_Maria Adelsköld300

Så har den nya regeringen blivit mer varm i kläderna och vi kan lite tydligare se vad man [...]

Vitalis 2014

Missade du Vitalis i år, vårdens stora IT-mässa? Inga problem, här kommer ett snabbt svep från mässans sista [...]

IMG_4343

Hanna Brodda, MedTech Magazines chefredaktör tar dig med på en 90 sekunders resa genom andra dagen på Vitalis [...]

IMG_4343

Många klagar på den bristfälliga tekniken inom vården, både personal och patient. Emma Spak, ordförande på Läkarförbundets råd för IT och medicinteknik svarar på frågan hur ser läkarna på tillgången till IT och teknik.